Pre Loader

SD-WAN (Cisco Viptela) oppdrag

SD-WAN (Cisco Viptela) oppdrag
Cisco SD-WAN Viptela fra Telenor

Jeg har fått mitt første oppdrag til en veldig interessant stor kunde (Telenor). Telenor er i gang med å etablere en løsning basert på Cisco SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) (Viptela). Løsningen som etableres skal leveres til en av sine kunder.

Cisco Viptela SD-WAN utvikles stadig og er en av de mest omfattende SD-WAN-løsningene i markedet. Viptela SD-WAN tilbyr viktige forretningsfordeler til flere avdelingskontorer, inkludert kostnadsbesparelser, forenklet distribusjon og administrasjon, og økt smidighet. Ved å bruke prinsippene for programvaredefinert nettverk (SDN), fokuserer SD-WAN på ruting og prioritering av nettverkstilkobling til avdelingskontorer gjennom skyen, SD-WAN forenkler distribusjon og reduserer maskinvarekostnadene.
SD-WAN øker funksjonalitet og sikkerhet på kommunikasjonstjenester, og gir en mer fleksibel WAN-plattform, med bruk av MPLS (Multiprotocol Label Switching), Internett, fiber og 4G- og 5G-aksesser.
SD-WAN gjør det mulig å designe et nett med ønsket makro- og mikrosegmentering, lokasjonstilpassede konfigurasjoner og integrasjon mot og samhandling med skyleverandører.

 

Cisco Viptela Architecture
Figure 1, Cisco Viptela Architecture

 

  • Oppdrag: SD-WAN (Viptela) konfigurering
  • Kunde: Telenor
  • Rolle: Senior Nettverksingeniør/Spesialkompetanse
    Programmering, automatisering nettverk, SD-WAN konfigurasjon og dokumentasjon. I tillegg utvikle en løsning basert på Python som for automatiserte integrasjoner og migrering
  • Krav til kompetanse: Cisco sertifisert, Cisco R & S, nettverksautomasjon Python, Linux, SD-WAN, datanettverk design og Visio
  • Periode: 12.2023–06.2024
  • Varighet: 7 måneder, eller til prosjektet er ferdig, med opsjon på forlengelse
  • Lokasjon: Hybrid (remote | on-site)

SD-WAN som tjeneste gir deg:
Med SD-WAN som tjeneste får dere en smidig og sikker nettverksinfrastruktur og et moderne digitalt landskap. Tjenesten etablerer effektiv tilkobling mellom geografisk spredte lokasjoner og mot skytjenester. Med SD-WAN som tjeneste vil dere enklere kunne sikre og effektivisere kravet til økt digitalisering, samtidig som det bygges robusthet og kontroll for fremtiden. Ved å kjøpe tjenesten fra Telenor benytter man en partner med høy kompetanse innen drift og utvikling av nettverk, understøttet av en bred produktportefølje for å supplere tjenesten med relevant innhold. Samtidig får man tilgang til Telenors moderne fiber- og mobilnett, som gir kunder ende-til-ende kontroll over SD-WAN løsningen.

Ønsker du å få SD-WAN? Fyll inn skjemaet under, så kontakter vi deg.
Ellers via Telenor